Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Преговарачки поглавја

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот „Медиумите за ЕУ“ објавува повик за новинари уредници кои би работеле со...
Read More
Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Во рамки на подкастот на ALDA „Нијанси на демократијата“, директорот на Евротинк Димитар Николовски и претседателот на BIRC Џељаљ Незири,...
Read More
Седма школа за европски политики: ,,Евроинтегративните  процеси низ призма на новата методологија”

Седма школа за европски политики: ,,Евроинтегративните процеси низ призма на новата методологија”

Честитки до учесниците што успешно ја завршија дводневната Седма школа за европски политики, која оваа година се одржа на темата...
Read More
Промо-видео за проектот „Медиумите за ЕУ“

Промо-видео за проектот „Медиумите за ЕУ“

Промо видео за проектот „Медиумите за ЕУ“ – Програма на граѓанското општество за учество на медиумите во преговорите за членство...
Read More

Настани

Објави

Повик за ментори на млади новинари за ЕУ

Евротинк – Центар за европски стратегии во рамките на проектот „Медиумите за ЕУ“ објавува повик за новинари уредници …

Авторски коментар

Не постои друго решение или ова не е решение? Кон доминантните политички наративи во македонско-бугарскиот спор

Aвтор: Кире Василев, политиколог Сите се согласни дека решавањето на отворените прашања со соседите ќе го …

Интервјуа

Гостување во подкастот „Нијанси на демократијата“: Учеството на медиумите во преговорите за членство на Северна Македонија во ЕУ

Во рамки на подкастот на ALDA „Нијанси на демократијата“, директорот на Евротинк Димитар Николовски и претседателот …