Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Барање за членство

На 26 Февруари, ден предвиден за поднесување на барањето за членство, во авионска несреќа, животот го загуби Претседателот на Р Македонија, Борис Трајковски.

Во март 2004 година на свечена церемонија во Даблин, Република Ирска Премиерот на Република Македонија Бранко Црвенковски поднесе барање за членство во Унијата.

26/02/2004