Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Европскиот совет ја усвојува одлуката

Европскиот совет за општи работи за старт на преговорите. На истиот ден се одржува и првата Меѓувладина конференција за пристапување што е и официјален почеток на преговорите меѓу Црна Гора и ЕУ.

29/06/2012