Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Македонија во 2016

Во април 2016 година по обидот на Претседателот на државата, Ѓорѓе Иванов да ги амнестира политичарите против кои се водат постапки, започна Шарената Револуција, кога илјадници граѓани кои со месеци протестираа по улиците под паролата „нема правда,нема мир“.

 

24/04/2016