Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Македонија во 2017

Во април 2017 по изборот на Талал Џафери за Претседател на Парламентот од новото парламентарно мнозинство се случува насилен упад во Парламентот на Македонија познат како „Крвав четврток“.

 

01/04/2017