Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Македонија во 2018

На 17 јуни 2018 потпишан е и Договорот од Преспа кој го реши деценискиот спор со Грција околу името на Македонија и ја отстрани пречката за членство во НАТО.

 

 

 

17/06/2018