Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Македонија во 2019

Во февруари 2019 година со ратификација на НАТО протоколот од страна на грчкиот Парламент, Договорот од Преспа и официјално стапи во сила.

На 18 јуни 2019 година Советот за општи работиодлучи „да се наврати, најдоцна до октомври 2019 година, на прашањето за отворање на пристапните преговори со, со цел да се донесе јасна и суштинска одлука“.

 

24/02/2019