Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Одлука за преговори

На 15 октомври 2019 година, Советот за општи работи не можеше да донесе Одлука за преговори со Македонија (и Албанија). Европскиот совет на 17-18 октомври 2019 година после долга дискусија одлучи да се врати на прашањето за проширувањето пред самитот ЕУ-Западен Балкан во Загреб во мај 2020 година.

15/10/2019