Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Пристапен дијалог

На 15 март 2012 година – воспоставен е Пристапниот дијалог на високо ниво предводен од Премиерот на Владата на Република Македонија Никола Груевски и Комесарот задолжен за проширување, Штефан Фуле. Дијалогот требаше да внесе динамика во реформскиот процес за пристапување кон Европската Унија преку зајакнување на довербата и зголемување на европската перспектива на земјата, а истиот е фокусиран на клучните предизвици во следните 5 области : слобода на изразување во медиумите ; владеење на правото; реформа на јавната администрација ;изборна реформа; зајакнување на пазарната економија.

15/03/2012