Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

„Пржино 2“

Во Јули 2016 По долги преговори на четирите најголеми политички партии со посредство на ЕУ и САД се роди „Пржино 2“. Поставени се нови услови за организирање предвремени избори, меѓу нив- измени во Изборниот Законик, враќање на опозицијата во парламентот и влез на технички министри во Владата.

Во Ноември 2016 година во својот редовен Извештај, Европската комисија констатира дека Македонија е „заробена држава“.

24/07/2016