Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Пакетот за проширување на дневен ред во октомври

Постои можност, на 6 октомври 2020, Европската комисија да расправа за Пакетот за проширување, вклучувајќи ги и единечните извештаи за земјите кандидатки за ЕУ. Според дописниците на EWB, ова е објавено во списокот на можни ставки за агендите на еврокомесарите за периодот од 9 септември 2020 до 28 октомври 2020 година, кој беше објавен минатата недела.

Претходниот пакет за проширување беше објавен во мај 2019 година, а годинава беше одложен заради КОВИД-19.

14/09/2020