Ресурсна платформа за граѓани и медиуми

Средба на министерот за правда Бојан Маричиќ со Никола Бертолини

Во Министерството за правда се одржа средба помеѓу министерот за правда Бојан Маричиќ и раководителот на секторот за соработка во Делегацијата на Европска Унија во Република Северна Македонија, г. Никола Бертолини. На средбата се дискутираше околу активностите на Министерството за правда и процесот на подготовки за почетокот на преговорите и отворањето на Поглавјето 23: Правосудство и фундаментални права.

Министерот за правда Бојан Маричиќ истакна дека Министерството за правда цели кон максимално искористување на компонентата за владеење на правото и правосудство за да се постигне максимален ефект во трансформацијата на Северна Македонија. Маричиќ потенцираше дека поддршката од Европската Унија е мошне значајна за европеизација на државата и се заблагодари за помошта во името на граѓаните на Република Северна Македонија.

18/09/2020